Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Çadır Kurma Rehberi

06-05-2021 10:20
Çadır Kurma Rehberi

Çadır Kurma Rehberi

 

Kamp yapmak kamp tutkunlarının vazgeçilmezidir. Ancak bir de daha önce hiç kampa gitmemişler var ki… İşte bu yazımız onlar için hazırlandı. Kamp yapmak herkesin en az bir kere niyetlendiği ancak acemilerin çok tedirgin olduğu bir eylemdir. Nerede yapılacak, yanıma ne almalıyım, üşür müyüm, yırtıcı bir hayvan görür müyüm, doğru yeri nasıl seçerim gibi sorular akılda döner durur. Bir de çadır konusu var ki daha önce hiç çadır kurmayan kişilerin gözünde çok büyür.

İlk kez kamp yapmaya niyetlendiniz. Kamp kurulacak alanı seçtiniz. Yola çıktınız ve bilinmeze doğru gidiyorsunuz. Ancak daha önce hiç çadır kurmadığınız için biraz tedirginsiniz. İşte tam da bu noktada Efe Av tarafından hazırlanan çadır kurma rehberi adeta hayatınızı kurtaracak. Yapmanız gereken tek şey bu adımları takip etmek ve kampınızın tadını çıkarmak.

Doğru Yeri Belirleyin

Kendiniz için en doğru yeri belirlediniz. Şimdi sıra çadır kurmak için en doğru yeri belirlemekte. Bunun için düz bir zemin seçmelisiniz. Eğer ki taşlık bir alansa çadır kurmak için taşları temizlemelisiniz. İkinci olarak da rüzgârın yönüne dikkat etmeli ve çadırın kapısının rüzgârın tersinde olmasını sağlamalısınız. Bu hem sağlığınız hem de çadırınız için doğru bir tercih olmayacaktır. Güneşin nereden doğduğuna da dikkat etmeli ve uygun bir yer seçtikten sonra çadır kurmaya başlayabilirsiniz.

İlk Adımı Atın

 

Çadır kurmak için ilk olarak yere muşamba sermeniz gerekmektedir. Bu muşamba, nemden korunmanızı sağlayacak ve zemin ile taban arasında bir bariyer görevi görecektir. Bu nedenle muşamba mutlaka gereklidir. Efe Av sizlere bunun için uygun ürünler sunar. Muşambayı serdikten sonra çadırın tüm bileşenlerini bir araya getirmelisiniz. Çadırınızın tipi ne olursa olsun tüm bileşenleri bir araya getirin ve çadırın kullanma talimatlarını iyice okuyun. Genel olarak çadır tipiniz ne olursa olsun çadırın kendisine ve direklerine ihtiyacınız vardır. Bunları birleştirmek de genel olarak aynıdır.

Çadır kurulumunda tüm bileşenleri bir araya getirdikten sonra çadırı muşambanın üzerine yerleştirin. Çadırın alt tarafını bularak, alt tarafı havaya bakacak şekilde tutun. Daha sonra çadırın pencerelerini ve kapısını karşı karşıya gelecek şekilde düzenleyerek duvarları düzleştirin. Bu aşamada çadır köşelerini birbirine bağlamanız gerekiyor. Çadır tipinize bağlı olarak değişmekle birlikte mutlaka kullanma talimatında ayrıntılar yazacaktır. Örneğin halatlarla bağlanabilir ya da önceden numaralandırılmış olabilir. Bunu mutlaka göz önünde bulundurun. Genelde ilk kez kamp yapacaksanız modern tipli bir çadır seçmişsiniz. Bu da köşeleri kendiniz bağlamanız anlamına gelir. Çadır köşelerini bir araya getirerek bağlama işlemini gerçekleştirin.

Çadır kurmak için çadırda birbirine karşılık gelen kanatlara çadır direklerini yerleştirmeniz gerekmektedir. Genel çadır mantığında çadırın temel çerçevesini oluşturacak bir X şekline ihtiyacınız var. Bu da birbirini kesen iki çadır direği anlamına gelmektedir. Bu direkleri çadıra sığdırmak için ise direği çadırın üstündeki küçük kanatlardan geçirmeniz veya çadırın üstüne plastik klipsler takmanız işiniz kolaylaştıracak. Satın aldığınız çadırın kurulumu için gerekli talimatlar mutlaka vardır ve her çadırın farklı kurulum gerektirmesi de bu talimatları okumanız gerektiğini ortaya koyar.

Çadırı Kaldırın

 

Bu aşamaya kadar geldikten sonra çadırınız neredeyse hazırdır. Çadırı kaldırın. Her iki direği bağlantı noktasından geçirmeli ve ardından bükerek sağlamlaştırmanız gerekiyor. Köşeleri kare oluşturacak şekilde ayırmanız ve köşelerin sağlam durmasına dikkat etmeniz çok önemli. Bu işlemin ardından da çadırı yere yatırın. En başta yerleştirdiğiniz minder üzerinde çadır kare şeklini alacak. Metal kazıkları da köşelerdeki zeminlerin altındaki kanatlar boyunca oturtup sağlamlaştırdıktan sonra çadırınız hazırdır.

Efe Av Her Zaman Sizinle

 

Efe Av birbirinden kaliteli ürün ve ürün seçenekleri ile her zaman sizinledir. Birçok kamp ürününü en uygun fiyatlarla bulabileceğiniz, ürün çeşitliliği ile her kamp severin sevgisini kazanan Efe Av ilk kampınızda da sizinle olsun! Ürün seçeneklerimizi görmek ve en uygun fiyatlarla satın almak için web sitemizdeki kategorileri inceleyin, size en uygun ürünü seçin.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.